HR | EN

5 razloga za putovanje u Šri Lanku!

 

5 razloga za putovanje u šri lanku

 

 

Beskrajne plaže, gostoljubivost, pristupačne cijene, čajevi i ukusna hrana… ovim riječima Lonely Planet opisuje zemlju koju je svrstao na prvo mjesto svoje liste TOP 10 država za putovanja u 2019.

Donosimo 5 razloga za putovanje u Šri Lanku:

 

1. Divlji životinjski svijet i priroda

Šri Lanka je država raznolikosti i bogate prirode – od predivnih plaža do nepregledne divljine. Posjetite nacionalne parkove Udawalawe, Yala i/ili Wasgamuwa gdje ćete u prirodnom staništu vidjeti azijske slonove. Ako ste ljubitelj ptica, Sinharaja rezervat krije mnogobrojne šarolike vrste, a Yala mjesto s najvišom koncentracijom leoparda.

 

 

2. Hrana i čaj

Jedan od 5 razloga za putovanje u Šri Lanku apsolutno je hrana. Šri Lanka je otok gdje riža i curry vladaju, kao i čitav arsenal začina i voća. Popularno šrilankansko jelo je Kottu Rotti – prevedno znači nasjeckano jer u njega idu upravo takve namirnice – roti, povrće, jaja i meso. Posebno je zanimljiva slonova jabuka čiji je plod ljekovit i koristi se u pićima. Šri Lanka je i peti najveći proizvođač kokosa, nešto je slađi od drugih vrsta kokosa i možete ga isprobati vrlo jeftino na uličnim štandovima.

 

Šri Lanka je također zemlja čaja i upravo njegova proizvodnja jedan je od glavnih izvora prihoda. Ekosustav Šri Lanke omogućava proizvodnju visokokvalitetnog čaja te nepropustite priliku isprobati razne verzije crnog, zelenog i bijelog čaja na nekoj od mnogobrojnih plantaža.

 

3. Ljudi

Kada pomislimo na Šri Lanku prva asocijacija su gostoljubivi ljudi. Otvorenost i različitost glavne su odlike. Četiri su službene religije Šri Lanke: hindu, budizam, islam i kršćanstvo i svi blagdani ujedno su i državni blagdani. Šri Lanka slavi oko 25 blagdana i skoro uz svaki vezan je neki oblik festivala. Duhovnost, osmijeh i toplina ljudi glavne su odlike ove otočne države.

 

 

4. Surfanje i plaže

Šri Lanka ima mjesta za surfanje za sve – od mjesta za potpune početnike do potpunih profesionalaca. Dio prirodnih ljepota su i mnogobrojne plaže po kojima je Šri Lanka i poznata. Među najbolje plaže Šri Lanke ubrajaju se Unawatuna, Bentota, Mirissa, Weligama i mnoge druge.

 

 

5. Colombo

Colombo je glavni grad Šri Lanke, lučki grad i grad bogate kolonijalne baštine. Colombo predstavlja ono najgore i najbolje od Šri Lanke kontrirajući sam sebi. Colombo nudi izvrsna mjesta za izležavanje na plaži uz Indijski ocean, igranje golfa, posjet tržnici ili za dobar shopping u nekim od dizajnerskih tržnih centara. Jesti možete na uličnim tržnicama, a nakon toga popiti čaj u hotelu kolonijalnog stila s pogledom na ocean.

 

 

Uvjeti kupnje aviokarte Zagreb-Colombo

 

Avioprijevoznik za Colombo i Šri Lanku je Qatar Airways.

 

U cijenu povratne aviokarte Zagreb-Colombo uključene su sve pristojbe i predana prtljaga do 30kg. Promjene datuma na izdanoj karti su moguće, dok refundacija u slučaju otkaza putovanja nije moguća. Molimo vas provjerite opcije putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranja u slučaju otkaza putovanja. Svakako vam preporučujemo sklapanje police osiguranja, te nas slobodno kontaktirajte.

 

Minimalan boravak na destinaciji za putovanje po akcijskoj cijeni je sedam dana, karta vrijedi dva mjeseca od dana polaska. Akcija vrijedi za kupovinu povratne aviokarte do 29. listopada 2018., a putovanje je moguće ostvariti od 15. listopada 2018. do 31. svibnja 2019.

 

 

Kako mogu kupiti aviokarte?

Kupite avionsku kartu dok traju niske cijene na tri načina. Možete napraviti sami rezervaciju preko naše stranice i nazvati nas ili nam poslati email na aviokarte@aviokarte.hr i mi ćemo za vas napraviti rezervaciju. Treći način je dolazak u našu poslovnicu u Zagrebu u Miramarskoj 26.

 

Kartu možete platiti kreditnom karticomuplatom na račun ili u gotovini. Provjerite svakako radno vrijeme agencije i poslovnice (nedjeljom je zatvorena).