HR | EN

Što posjetiti u Glasgowu?

 

sto posjetiti u glasgowu

 

Populacijom od 600 000 stanovnika Glasgow je najveći grad Škotske i treći najveći grad Ujedinjenog Kraljevstva. Tokom 70-tih godina prošlog stoljeća uglavnom su ga povezivali s radničkom klasom.

Danas ga prepoznajemo kao kulturno i sveučilišno središte. Brojni parkovi, muzeji, povijesne znamenitosti i bogata noćna scena nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 

 

Što posjetiti u Glasgowu?

 

1) Glasgow Katedrala

Jedina je građevina koja je 1560. godine “preživjela” Reformaciju bez oštećena. Danas je ova građevina u Glasgowu jedna od najpopularnijih znamenitosti. Katedrala je ujedno i jedna od najveličanstvenijih škotskih srednjovjekovnih građevina.

 

2) Kelvingrove park

Park je smješten na rijeci Kelvin u zapadnom dijelu Glasgowa. Unutar parka nalaze se poznata Kelvingrove galerija i muzej. Uređen u viktorijanskom stilu danas nudi mnoge sadržaje. U parku osim šetnje, očekuju vas kafići, festivali, teniski tereni, dječja igrališta i još mnogo toga.

 

3) Sveučilište u Glasgowu

Osnovano 1451. godine, sveučilište je jedno od najstarijih u engleskom govornom području. Također, nalazi se na listi 100 najboljih svjetskih sveučilišta. Od utorka do nedjelje svaki dan u 14h organizira se tura za sve posjetitelje koji žele upoznati Sveučilište u Glasgowu.

 

4) West Brewing

Ako želite vidjeti kako se proizvodi piva, ovo je pravo mjesto za vas. West je pivovara i restoran uređeni u bavarskom stilu nedaleko od centra Glasgowa.

 

5) Trg George

Nazvan po kralju Georgu III, trg je okružen arhitektonski bitnim građevinama. Nalazi se u samom srcu Glasgowa i danas je centralno mjesto za mnoge skulpture poznatih ljudi iz britanske povijesti.

 

 

što posjetiti u glasgowu

 

 

 

Uvjeti kupnje aviokarte Zagreb-Glasgow-Zagreb

 

U cijenu povratne aviokarte uključena je ručna prtljaga do 8kg sa svim pristojbama. Karte po akcijskoj cijeni možete kupiti do popnjavanja raspoloživih mjesta, a vrijedi za putovanja od 01. rujna do 01. lipnja 2019. Prtljaga do 23kg naplaćuje se po smjeru 160 kn.

 

Na destinaciji je potrebno prema uvjetima aviokarte po akcijskoj cijeni ostati minimalno 4 dana. Karta vrijedi 12 mjeseci nakon dana polaska.

 

Promjene na izdanoj karti i refundacije u slučaju otkaza putovanja nisu moguće. Preporučamo sklapanje putnog zdravstvenog osiguranja, a u ponudi imamo i osiguranje od otkaza putovanja i gubitka prtljage.

 

 

 

Kako mogu kupiti aviokarte Zagreb-Glasgow-Zagreb?

Aviokarte na akciji možete kupiti na tri načina. Možete napraviti sami rezervaciju preko naše stranice i nazvati nas ili nam poslati email na aviokarte@aviokarte.hr i mi ćemo za vas napraviti rezervaciju. Treći način je dolazak u našu poslovnicu u Zagrebu u Miramarskoj 26.

 

Kartu možete platiti kreditnom karticomuplatom na račun ili u gotovini. Provjerite svakako radno vrijemeagencije i poslovnice (nedjeljom je zatvorena).

 

 

Kako pronaći smještaj?

Povoljan smještaj možete pronaći preko stranice Hotelana.org ili pošaljite upit našim djelatnicima putem emaila ili telefonski.