HR | EN

Što vidjeti u Londonu besplatno?

 

što vidjeti u londonu besplatno

 

Posjetite London bez stresa oko džeparca kojim raspolažete. Jeftina avionska karta moguća je za putovanje poljskom zrakoplovnom tvrtkom LOT Polish Airlines. Što vidjeti u Londonu? Za vas smo izdvojili 5 atrakcija u kojima možete besplatno uživati u Londonu i tako uštediti na putovanju.

 

 

Što vidjeti u Londonu – besplatno?

 

1. Trafalgar Square

 

Posjet Londonu nije moguć bez odlaska na Trafalgar Square, žilu kucavicu glavnog grada Velike Britanije. Nalazi se u Westminsteru, centralnom dijelu Londona, a ime je dobio po slavnoj bitci kod Trafalgara 1805. godine kada je Britanija pobjedila i poginuo slavni Admiral Nelson. Danas ovaj trg okružuju značajne povijesne građevine i ispunjavaju ga mnogobrojni spomenici i skulpture.

 

Posebno se ističu fontane iz 1845. godine, koje su rekonstruirane 1930. godine. Danas su podjednako zanimljive i danju i noću kada svijetle zahvljajući ugrađenoj rasvjeti.

 

 

2. Memorijalna fontana Princeze Diane

 

Riječ je o fontani izgrađen 2004. godine po nalogu Kraljice Elizabete. Sastoji od 545 dijelova granita i simbolizira Dianin život. Memorijalna fontana Princeze Diane nalazi se u Hyde parku gdje možete vidjeti i Albert Memorial koji je Kraljica Viktorija izgradila za svog supruga.

 

 

3. Greeenwich park

 

Greenwich park je savršeno besplatno mjesto za piknik u Londonu, ali i mjesto s izvanrednim pogledom na grad. Ovaj besplatni vidikovac pruža pogled na London i Temzu koja ulazi u srce grada. Unutar parka nalazi se i teniski teren, jezero za veslanje i planetarij Peter Harrison.

 

 

4. Notting Hill

 

Londonska šarmantna četvrt Notting Hill jedan je od kultnih i najslikovitijih dijelova Londona. Poznat je kao dom drugog najvećeg karnevala u svijetu i tržnice Portobello Road. Jedan od najvećih uličnih karnevala posjeti preko milijun posjetitelja.

Portobello Road je tržnica koja i dalje odražava Dickensonov duh u gradu. Mnogobrojni štandovi imaju u ponudi sve od antikviteta do odjeće, a nećete ostati ni gladni.

 

 

5. Britanski muzej

 

Da, da, ulaz je besplatan, a ako želite možete donirati. Britanski muzej osnovan je 1753. godine i sadrži više od 2 milijuna godina ljudske povijesti. U muzeju vas čekaju primjeci iz povijesti raznih naroda i kultura – od egipatskih mumija do skulptura iz Parthenona. Pokušajte izbjeći posjet Britanskom muzeju vikendom zbog gužve.

 

što vidjeti u londonu

 

 

Uvjeti kupnje povoljne aviokarte za London

 

U cijenu povratne aviokarte Zagreb-London uključena je ručna prtljaga do 8kg i sve pristojbe zračne luke. Predana prtljaga do 23kg naplaćuje se po smjeru. Jeftine aviokarte za London možete kupiti do 14. kolovoza 2018. , a akcija vrijedi za putovanja od 1. rujna 2018. do 31. ožujka 2019.

 

Prema uvjetima aviokarte po akcijskoj cijeni potrebno je ostati minimalno 2 dana na željenoj destinaciji. Karta vrijedi 12 mjeseci nakon dana polaska. Aviokompanija koja nudi izvrsnu cijenu za London je LOT Polish Airlines.

 

Promjene datuma i refundacija izdane karte nisu moguće. Preporučamo sklapanje putnog zdravstvenog osiguranja, a u ponudi imamo i osiguranje od otkaza putovanja i gubitka prtljage. Za hrvatske državljane putovanje u Veliku Britaniju moguće je uz važeću osobnu iskaznicu.

 

 

Kako mogu kupiti aviokarte na akciji?

Aviokarte na akciji možete kupiti na tri načina. Možete napraviti sami rezervaciju preko naše stranice i nazvati nas ili nam poslati email na aviokarte@aviokarte.hr i mi ćemo za vas napraviti rezervaciju. Treći način je dolazak u našu poslovnicu u Zagrebu u Miramarskoj 26.

 

Kartu možete platiti kreditnom karticomuplatom na račun ili u gotovini. Provjerite svakako radno vrijeme agencije i poslovnice (nedjeljom je zatvorena).

 

 

Kako pronaći hotel u Londonu?

Za izvrstan i povoljan smještaj upit možete poslati na aviokarte@aviokarte.hr i dobit ćete ponudu u kratkom roku. Za ponudu smještaja možete ispuniti i obrazac sa željenim uvjetima.