HR | EN

O LOT Polish Airlines zrakoplovnoj kompaniji

 

Lot-mapa

 

Za poljsku zrakoplovnu kompaniju LOT Polish Airlines 2017. godina bila je rekordna na više razina. Ovo je godina novih linija, novih zrakoplova u floti, rekordnog broja putnika te sve boljih financijskih rezultata.

 

Polskie Linie Lotnicze LOT je moderan prijevoznik koji osigurava najkraće i najudobnije putovanje preko zračne luke u Varšavi na 90 destinacija. Riječ je o konkurentnom HUBu u Varšavi koji omogućuje brzo presjedanje.

 

Kao jedini prijevoznik u regiji nudi direktne dugolinijske letove za zračne luke u Sjedinjenim Američkim Državama, Kanadi, Kini, Japanu, Južnoj Koreji, Singapuru. LOT dosljedno povećava frekvenciju i poboljšava ponudu na ovim destinacijama i na taj način jača poziciju lidera u regiji CEE. LOT je danas jedna najiskusnijih aviokompanija, 2019. godine slavit će 90. obljetnicu osnivanje.

 

 

Nove linije LOT Polish Airwysa

LOT ima sveukupno 12 destinacija u jugoistočnoj Europi. Osim Skoplja i Podgorice u sezonskoj ponudi ima letove za:

  • Dubrovnik (nova veza od svibnja – šest letova tjedno)
  • Zagreb (povećanje broja letova s 10 na 14 tjedno)
  • Split (dva leta tjedno)
  • Pulu (jedanput tjedno)
  • Zadar (dva puta tjedno)
  • Beograd (povećanje broja letova s 9 u 11 tjedno),
  • Ljubljanu (povećanje broja letova sa šest na sedam puta tjedno)
  • Sofiju (19 letova tjedno)
  • Bukurešt (tri puta dnevno)
  • Cluj-Napoku (šest puta tjedno)

 

Ove godine LOT je objavio već šest novih destinacija u Europi. Možete preko Varšave za Skoplje, Podgoricu, Billund, Zaporožje (šestu destinaciju prema Ukrajini), Hannover (osmu destinaciju u Njemačkoj), Domodedovo (drugu zračnu luku u Moskvi) te iz Krakova za Budimpeštu.

 

 

Nova strategija

LOT je proglašen aviokompanijom s najbržim razvojem u Europi. Od 2016. poljski prijevoznik dosljedno realizira strategiju rentabilnog rasta koja predviđa porast broja putnika na razinu od 10 milijuna do 2020. godine.

 

Poljski zrakoplovni prijevoznik namjerava postati lider prijevoza u regiji CEE. Cilj je osiguravati putnicima iz Poljske i cijele regije CEE najbolju ponudu tranzitnih veza preko hub-a u Varšavi. Od trenutka objavljivanja ove strategije LOT je pokrenuo preko 50 novih veza. Između ostalog iz Vašave za Los Angeles, Newark, Astanu i Singapur, iz Budimpešte za New York i Chicago, iz Krakova za Chicago i iz Rzeszowa za Newark.

 

LOT-ova flota i Star Alliance

 

Tijekom 2017. LOT je imao ukupno 6,8 milijuna putnika, što pokazuje rast skoro 1,5 milijuna naspram prethodnoj godini. U ovom su razdoblju LOT-u isporučena četiri nova Boeinga: dva zrakoplova B787 Dreamliner i dva B737 MAX 8. Tijekom 2018. godine flotu će obogatiti sljedećih 12 zrakoplova: tri B787-9 (veća verzija Dreamlinera), tri B737 MAX 8 i šest Embraera 195.

 

Od 2003. LOT je član najvećeg i najprestižnijeg zrakoplovnog saveza – Star Alliance. Savez okuplja 28 prijevoznika i tijekom oko 19 000 letova dnevno prevozi putnike na skoro 1500 destinacija u 200 zemalja. Zahvaljujući tome LOT-ovi putnici mogu koristiti povlastice koje im nudi Star Alliance. U ovo se ubraja prikupljanje milja u okviru programa Miles&More, dolazak na najudaljenije točke na svijetu, čekanje na let u ekskluzivnim uvjetima VIP salona ili Executive Lounge i korištenje povlastica programa Frequent Flyer.