HR | EN

Kompanija LOT želi da na putovanju doživite zadovoljstvo, a ne da let samo ispunjava svoju svrhu. LOT – u je važno da iz svog zrakoplova izađete odmorni kao nakon dobro prospavane noći. Stoga, na svim interkontinentalnim letovima – do Pekinga, New Yorka, Chicaga, Toronta, Seoula i Tokija svim našim putnicima nudimo posebno iskustvo: let zrakoplovom Boeing 787. Danas već jedan od poznatijih zrakoplova, tzv Dreamliner, najmoderniji je zrakoplov na svijetu, koji je uveo revoluciju u zračni promet u pogledu udobnosti i pokazao se kao savršeno rješenja velikog broja putnika koji lete na dužim rutama.

Tehnološki Dreamliner je revolucija u zrakoplovstvu. Njegova dva motora, wide-jet 50% izrađen od kompozita. To ga čini lakšim, troši manje goriva i može doseći dužu putanju. Kompozitni konstrukcija omogućila uvođenje modernih rješenja za povećanje udobnosti te je neusporediv sa bilo kojim drugim zrakoplovom. Važno je napomenuti da je zahvaljujući konstrukciji Dreamliner, nivo tlaka može se usporediti s onima u planini Kasprowy (cca. 1900 m), dok je u standardnom zrakoplovu tlak gotovo jednak nivou na planinskom vrhu Mount Everesta (2400 m). To smanjuje rizike od visinskih bolesti, vrtoglavice i mučnine, a u kombinaciji s 8% više kisika, više relativne vlage i visokog filtriranje zraka smanjuje umor.

Jedinstveni dizajn krila drži visoko i dodatno smanjuje otpor zraka. Zahvaljujući takvim rješenjima duža putovanja odvijaju bez dodatnih šokova, i bez dodatnih tehničkih slijetanja, što štedi dragocjeno vrijeme naših putnika.

Boeing 787 je ostvarenje sna. Doživljaj je znatno snažniji, a tome pridonose veliki prozori. Normalno je da trup jednog zrakoplova ima mnogo sitnih prozora kroz koje možete vidjeti vrlo malo. U Dreamlineru prozori imaju veličinu usporedivu s prtljagom – 27 x 47 cm ili 30% su veći od drugih zrakoplova. Osim toga, njihova pozicija je podešena tako da putnici vide horizont. Može li išta više doprinjeti ugodnom putovanju i smanjenju umora? No, to nije kraj ugodnih iznenađenja. Dreamliner je opremljen posebnom LED rasvjetom, što omogućuje prilagodbu snage i boje svjetla. To je nezamjenjivo rješenje za duge interkontinentalnih letova, tako da putnici mnogo manje osjećaju posljedice promjene vremenske zone. Dodajmo ovom prostranom kabinom i velikim ormare za prtljagu. Možete li tražiti više?

Možete – jer Boeing 787 vodi i brigu o okolišu – napredne Rolls-Royce motori emitiraju 60% manje buke i, u kombinaciji s laganom dizajnu Dreamliner ima manju potrošnju goriva. Zato se Boeing 787 se ne može nazvati drugačije nego Dreamliner.

LOT Dreamliner ima kapacitet 252 putnika. Tri razreda putovanja (Poslovna klasa, Premium i Ekonomska) su odgovor na pojedinačne potrebe, sposobnosti i očekivanja putnika.

Izvor: http://www.lot.com/cz/pl/dreamliner-787