HR | EN

klm business klasa avion

 

 

KLM Royal Dutch Airlines je nizozemska aviokompanija osnovana 7. listopada 1919. Danas je KLM najstariji operativni zračni prijevoznik koji djeluje i dalje pod originalnim imenom. Puno originalno ime i značenje kratice KLM je Koninklijke Luchtvaart Maatschappij voor Nederland en Koloniën.

 

 

Destinacije KLM-a

 

U 2016. KLM grupa letjela je širom svijeta s preko 200 aviona i s 32 000 zaposlenih u sjedištu u Amsterdamu. KLM i KLM Cityhopper čine glavni dio KLM grupe s oko 30 milijuna putnika, a unutar Europe lete prema 88 destinacija te prema 72 interkontinetalna odredišta. Zajedno sa svojim partnerom, grupacijom SkyTeam, KLM pruža svojim putnicima povezanost s preko 225 destinacija u svijetu.

 

klm nizozemska aviokompanija iskustva

 

Unutar KLM grupe nalaze se i dvije samostalne aviokompanije Transavia i Martinair. Transavia je
vodeći nizozemski niskotarifni prijevoznik koji obavlja letove iz Amsterdama, Eindhovena i Rotterdama. KLM se 6. svibnja 2004. udružio s francuskom aviokompanijom Air France i osnovao jednu AFKL grupu.

 

 

KLM ideja i motivacija

 

KLM inspiracija i vodilja u poslovanju je napraviti razliku i istaknuti se stvarajući nezaboravna iskustva za svoje putnike. Ono što ih čini prepoznatljivim je izvrsna usluga, briga o svakom putniku pojedinačno i nastojanje da put učine maksimalno ugodnim i vrijednim sjećanja. Konstantno poboljšavanje usluga prije, tijekom i nakon leta samo su jedna od mnogobrojnih odlika KLM-a.