HR | EN

Dva razloga zašto posjetiti Tokio

 

yoyogi park tokio austrian airlines

 

U želji da vam približimo Tokio bilo je doista teško izabrati dva razloga zašto posjetiti ovaj veličanstveni grad. Jednostavno, ima previše razloga!

Ipak, nekako su nas se najviše dojmili Sensoji hram i Yoyogi park. Na putovanje u Tokio krenite Austrian Airlines kompanijom u njihovim novim udobnim premium economy sjedalima.

 

 

1. Sensoji hram

Sensoji hram budistički je hram u Asakusa dijelu Tokija. Riječ je o jednom od najpopularnijih hramova, nezaobilazna znamenitost Tokija. Naziva se još i Asakusa Kannon hram, a posvećen je božanstvu Kannona. Osim što je najpopularniji, Sensoji hram je i najstariji hram u Tokiju, izgrađen 645. godine.

 

Vanjska vrata na koja se ulazi u hram nazivaju se Kaminarimon i prepoznatljiv su simbol Tokija. Od ovih vrata do sljedećih – Hozomon, vodi 200 m dugačka ulica za kupovinu koja se zove Nakamise. Ova povijesna ulica nudi tipične japanske suvenire, kao što je yukata (tradicionalna odjeća) pa sve do lokalne hrane.

 

Unutar hrama održavaju se mnogobrojna događanja, a najveći među njima je Sanja Matsuri festival. Održava se svake godine u svibnju.

 

 

2. Yoyogi park

 

Yoyogi park (Yoyogi Koen) je jedan od najvećih parkova u Tokiju. Predstavlja idealno mjesto za odmor, šetnju, piknik, trčanje i mnoge druge aktivnosti. Iako ima malo trešnjinog drveća u odnosu na ostala mjesta u Tokiju, svejedno pruža nezaboravljive slike pejzaža.

 

Prije nego je pretvoren u Yoyogi gradski park 1967. godine, prostor parka služio je kao Olimpijsko selo. Upravo ovdje su bili smješteni olimpijci za Olimpijske igre 1964. u Tokiju. Ulaz u park je slobodan i uvijek je otvoren.

 

 

yoyogi park tokio japan aviokarte

 

 

 

Uvjeti kupnje aviokarte za Tokio

U cijenu aviokarte uključena je ručna prtljaga do 8kg i predana prtljaga do 23kg sa svim pristojbama. Karte po akcijskoj cijeni možete kupiti do popnjavanja raspoloživih mjesta, a vrijedi za putovanja od 25. lipnja do 31. kolovoza 2018. Avioprijevoznik je Austrian Airlines.

 

Na destinaciji je potrebno prema uvjetima aviokarte po akcijskoj cijeni ostati minimalno 4 dana. Karta vrijedi 12 mjeseci nakon dana polaska.

 

Promjene na izdanoj karti su moguće, no refundacija izdane karte nije moguća. Preporučamo sklapanje putnog zdravstvenog osiguranja, a u ponudi imamo i osiguranje od otkaza putovanja i gubitka prtljage.

 

 

Kako mogu kupiti aviokarte za Tokio?

Aviokarte na akciji možete kupiti na tri načina. Možete napraviti sami rezervaciju preko naše stranice i nazvati nas ili nam poslati email na aviokarte@aviokarte.hr i mi ćemo za vas napraviti rezervaciju. Treći način je dolazak u našu poslovnicu u Zagrebu u Miramarskoj 26.

 

Kartu možete platiti kreditnom karticomuplatom na račun ili u gotovini. Provjerite svakako radno vrijemeagencije i poslovnice (nedjeljom je zatvorena).

 

 

Kako pronaći smještaj u Japanu?

Povoljan smještaj možete pronaći preko stranice Hotelana.org ili pošaljite upit našim djelatnicima putem emaila ili telefonski.