HR | EN

 

Turkish airlines

 

U Turkish Airlines zrakoplovnoj kompaniji nastavljaju putovanje s istim uzbuđenjem kojeg su imali prije 82 godine sa samo 5 aviona.

 

Međutim, turska zvijezda u usponu je sada proširila svoju flotu na 298 putničkih i kargo aviona. Brojke koje pokazuju rast smjestile su Turkish Airlines kompanije među svjetski vodeće zrakoplovne kompanije. U 2013. godini donijeli su vrlo važnu odluku o narudžbi najvećih aviona u povijesti turske civilne avijacije. Kao glavni nositelj turske zastave, napravili su korak prema smanjenju prosječnih godina flote. Očekuju da će prosječno godište njihove flote pasti sa 6.9 godina na 6 godina.

 

Turkish Airlines nastavlja bezbrojne poduhvate od kojih svaki ima veliku važnost u povijesti turske civilne avijacije. Kao član Star Alliance grupe, od travnja 2008. godine, Turkish Airlines je napravio ogromni skok što se tiče rasta i profita, ali isto tako i u smislu kvalitete usluge.

 

Njihova izvedba u zadnjih nekoliko godina osvojila je bezbrojne nagrade, a nedvojbeno je najpoznatija nagrada Skytrax. Skytrax je istraživanje koje je neovisno od komercijalnog te o njoj odlučuju glasovi putnika, a odnosi se na nagrade kao što su najbolja kompanija, posada, inflight zabava, catering i ostale kategorije.

 

Turkish Airlines je zadnjih godina dobio brojne Skytrax nagrade kao što su „Najbolja zrakoplovna kompanija u južnoj Europi“ 2009. i 2010. godine te „Najbolja treća zrakoplovna kompanija u Europi“ 2010. godine. U istoj godini, catering u avionu kojeg osigurava Turkish DO&CO firma, proglašen je najboljim cateringom u ekonomskoj klasi na svijetu.

 

 

Turkish Airlines je dobio i nagrade za „Najbolja zrakoplovna kompanija u Europi“, “Najbolje sjedalo u premium ekonomskom razredu“ za komfort razred. Također, u 2011. te 2012. godini još je jednom proglašen najboljom zrakoplovnom kompanijom u južnoj Europi. Nastavili su biti europski zrakoplovni prijevoznih s 4 zvjezdice dobivši 2012. godine Skytrax nagradu „Najbolja zrakoplovna kompanija u Europi“ po drugi put. Aviokompanija je 2013. po treći put proglašena najboljom zrakoplovnom kompanijom u Europi, a naša Flying Chef usluga na dalekim putovanjima je osvojila nagradu za „Najbolji catering u business klasi“.

 

Turkish Airlines je izabran za najbolju europsku zrakoplovnu kompaniju šest puta zaredom. Aviokompanija je ove godine primila nagradu i za „Najbolji Business Class Lounge“ na svijetu.