HR | EN

Kairo i znamenitosti koje morate vidjeti

 

kairo znamenitosti

 

Današnji glavni grad Egipta je prekrasni, povijesni, egzotični Kairo. Najveći afrički grad, jedan od najvećih gradova svijeta i kulturni centar arapskog svijeta samo su neki od superlativa Kaira. Što vidjeti u Kairu? Donosimo vam osim izvrsne cijene za aviokarte Zagreb-Cairo i 3 znamenitosti koje morate vidjeti.

 

Kairo – 3 znamenitosti koje morate vidjeti!

 

1. Piramide u Gizi

Bez obzira na prašinu, vrućinu i eventualno turističku gužvu, preporučamo izlet u Gizu i posjet piramidama. Osobito se ističe Velika piramida (Keopsova piramida) koja je jedan od Sedam svjetskih čuda antičkog svijeta. Tehnika izgradnje piramide koja je više od 3 800 godina bila najviša građevina u svijetu i dalje nije potpuno razjašnjenja.

Mističnost, egzotičnost i kult starog Egipta doživjet ćete upravo ovdje i baš zato su piramide u Gizi jedna od znamenitosti koje morate vidjeti.

 

2. Citadela u Kairu

Citadela u Kairu jedna od mnogobrojnih znamenitosti Egipta s bogatom povijesti. Mnogim turistima osim za razgledavanje, služi i za odmor uz hladni povjetarac i vidikovac na Kairo. Često na citadeli možete uživati u besplatnoj predstavi plesa derviša.

 

3. Egipatski muzej

Voljeli muzeje ili ne, u Kairu morate posjetiti Egipatski muzej jer će vas oduševiti. Muzej čuva preko 100 000 egipatskih povijesnih artefakata što ga čini najvećom kolekcijom u svijetu. U mnoge turističke ture u Kairu uključen je posjet muzeju, ali turisti se vraćaju i samostalno zbog veličine muzeja. Artefakti su smješteni u oko 107 prostorija što vam onemogućava da muzej pogledate u jednom danu.

 

 

cairo znamenitosti

 

 

Uvjeti kupnje aviokarte:

 

U cijenu povratne aviokarte Zagreb-Cairo uključene su sve pristojbe i predana prtljaga do 23kg. Promjene datuma na izdanoj karti su moguće, a refundacije u slučaju otkaza putovanja nisu moguće. Molimo vas provjerite opcije putnog zdravstvenog osiguranja i osiguranja u slučaju otkaza putovanja. Svakako vam preporučujemo sklapanje police osiguranja, te nas slobodno kontaktirajte.

 

Minimalan boravak na destinaciji za putovanje po akcijskoj cijeni je 3 dana, karta vrijedi tri mjeseca od dana polaska. Akcija vrijedi za kupovinu povratne aviokarte do 4. srpnja, a putovanje je moguće ostvariti 31. ožujka 2019.

 

Kako mogu kupiti aviokarte?

Kupite avionsku kartu dok traju niske cijene na tri načina. Možete napraviti sami rezervaciju preko naše stranice i nazvati nas ili nam poslati email na aviokarte@aviokarte.hr i mi ćemo za vas napraviti rezervaciju. Treći način je dolazak u našu poslovnicu u Zagrebu u Miramarskoj 26.

 

Kartu možete platiti kreditnom karticomuplatom na račun ili u gotovini. Provjerite svakako radno vrijemeagencije i poslovnice (nedjeljom je zatvorena).

 

 

 

Kako pronaći smještaj na željenoj destinaciji?

Povoljan smještaj možete pronaći preko stranice Hotelana.org ili pošaljite upit našim djelatnicima putem emaila ili telefonski.