HR | EN

Vijesti

 

VIZA ZA DOHU

doha

 

 

Želite li obogatiti svoje putovanje, a letite preko Dohe? Od sada je jednostavnije pretvoriti jedno putovanje u dva posjetom ovom živopisnom odredištu!

Uz novu pogodnost prilagođenog viznog režima za građane Republike Hrvatske i Republike Slovenije omogućeno je da se viza zatraži i prilikom dolaska u Dohu.

Osim navedenog viza za ulazak u Dohu može se zatražiti i online, i to za ostanak do 30 dana.

Za putnike u tranzitu i dalje je dostupna pogodnost besplatne tranzitne vize.

 

OBUSTAVA QATAR AIRWAYSA LETOVA

ZA POJEDINA ODREDIŠTA

Qatar Airways je ukinuo sve letove za Kraljevinu Saudijsku Arabiju, UAE, Kraljevinu Bahrein i Egipat od 06.06.2017. Svi putnici koji su trebali putovati do navedenih odredišta u periodu prekida dobit će mogućnost besplatnog preusmjerenja do najbližeg odredišta na koje kompanija Qatar Airways leti ili puni povrat sredstava za neiskorištenu kartu.

Putnike koji imaju karte kupljene za navedena odredišta molimo da se jave agenciji preko koje je rezervacija napravljena kako bi provjerili status letova i to najranije 48h prije početka putovanja.

Letovi prema svim ostalim odredištima prometuju bez poteškoća.

LETOVI QATAR – SAUDIJSKA ARABIJA

Saudijska Arabija, Egipat, Bahrain i Ujedinjeni Arapski Emirati prekinuli su diplomatske odnose s državom Qatar. Ova odluka odnosi se i na promet, te avio kompanije privremeno ukidaju letove između navedenih zemalja.

Kompanija Emirates je već objavila obustavu letova iz Dubaija za Dohu, i za sada nemamo informaciju do kada će navedena zabrana biti na snazi.

Ova situacija ne bi trebala zabrinuti hrvatske građane koji za Dubai i Dohu mogu letjeti direktnim letom iz Zagreba.

Ako trebate pomoć pri organizaciji vašeg putovanja, pišite nam na aviokarte@aviokarte.hr.

 

 

STROŽIJI REŽIM KONTROLE GRANICE

Dragi putnici,

od 10. do 30.05.2017. sve zemlje Europske unije uvode strožiji režim kontrole granica.

Predlažemo vam da u zračnu luku dođete najkasnije 90 min prije početka vašeg putovanja kako biste izbjegli evenutalna kašnjenja.

Vaš aviokarte.hr team!