HR | EN
Odrasli
Djeca
Bebe

Peking – prijestolnica najmnogoljudnije države svijeta

 

peking putovanje

 

Peking je glavni grad Narodne Republike Kine, a drugi naziv je Beijing. Riječ je o najmnogoljudnijoj državi svijeta, pa je i svaki peti čovjek u svijetu Kinez. Iako su četvrta zemlja u svijetu po veličini imaju samo jednu vremensku zonu. Nekada su imali čak pet vremenskih zona, ali od 1949. svedeno je samo na jednu.

 

Hram neba

U južnom dijelu Pekinga nalazi se Hram neba. Prostire se na 267 hektara, a okružuje ga i zelena oaza. Carevi iz dinastije Ming i Qing molili su ovde za dobru žetvu. Danas ovdje možete doći prošetati, trčati ili biciklirati zahvaljujući ogromnom parku koji okružuje hram.

 

Kineski zid

Kineski zid najveća je građevina svijeta i obvezna znamenitost za vaš prvi posjet Pekingu. Izgrađen je tijekom vladavine tri dinastije: Qin, Han i Ming. Posjet Pekingu omogućit će vam razgledavanje jednog dijela zida. Idealni mjeseci za posjet su od kasnog ožujka do lipnja i od rujna do ranog studenog. Izbjegnite zbog gužvi posjete vikendom i na kineske državne blagdane.

 

Zabranjeni grad

Okružen s 3,5 km dugim zidom Zabranjeni grad nekad je bio carska palača dinastija Ming i Qing. Ulaz i izlaz iz kompleksa nekada je bio zabranjen bez dopuštenja cara. Kompleks se gradio u 15. stoljeću oko 14 godina pa nije ni čudno da danas predstavlja fascinantnu turističku znamenitost. Danas je u središtu Pekinga pretvoren u ogromni muzej. Unutrašnjost Zabranjenog grada krije vrhunska dijela kineske i svjetske kulturne baštine. Iz tog razloga nalazi se pod zaštitom UNESCOa.

 

Kada mogu kupiti aviokarte za Peking?

 

Aviokarte za Peking možete kupiti po akcijskoj cijeni od 7. veljače do 14. veljače ove godine. Mjesta su ograničena i cijena ovisi o raspoloživosti na letovima. Rezervirajte svoj odlazak na ovaj rajski otok već danas.

 

 

Kada je najbolje putovati u Peking?

Najbolje vrijeme za putovanje u Kinu je u proljeće (od ožujka do svibnja) i na jesen (rujan i listopad). Karte po akcijskoj cijeni odnose na putovanje od 7. veljače do 10. prosinca ove godine. Svoje putovanje možete isplanirati i pogoditi idealno vrijeme za putovanje u Peking.

 

Uvjeti kupnje aviokarte

U cijenu aviokarte za Peking uključene su sve pristojbe i prtljaga do 23kg po osobi. Promjene datuma putovanja su moguće. Puna refundacija aviokarte nije moguća po uvjetima aviokompanije. Preporučamo iz tog razloga policu osiguranja koju možete sklopiti na 3. koraku rezervacijskog procesa. Također, možemo vam opcije osiguranja poslati i na email.

Minimalno možete ostati 6 dana, a maksimalno 3 mjeseca. Uvjet za akcijsku cijenu aviokarte je putovanje dvije osobe budući da je ovo akcija za Valentinovo zrakoplovne kompanije Air France. Za Kinu je potrebna viza.

 

 

Kako mogu kupiti aviokartu?

Aviokarte na akciji možete kupiti na tri načina. Možete napraviti sami rezervaciju preko naše stranice, nazvati nas ili nam poslati email na aviokarte@aviokarte.hr Treći način je dolazak u našu poslovnicu u Miramarskoj 26, Zagreb. Kartu možete platiti kreditnom karticomuplatom na račun ili u gotovini. Provjerite svakako radno vrijeme agencije i poslovnice.

 

 

Kako pronaći povoljan smještaj  u Pekingu?

Aviokarte.hr u suradnji s HOTELANA.ORG omogućile su za sve samostalnu pretragu i rezerviranje za najpovoljniji smještaj. Možete sami rezervirati preko stranice HOTELANA.ORG ili nas kontaktirajte i poslat ćemo vam ponudu za smještaj u Pekingu.