Početna | Zanimljivosti | Na let pokušao unijeti cijeli zoološki vrt

Na let pokušao unijeti cijeli zoološki vrt

medo

Bangkok – U zračnoj luci u Bangkoku uhićen je muškarac s punim koferima beba leoparda, pantere, majmuna i medvjeda. Čekao je na check in u Suvarnabhumi International Airport-a na let za Dubai, kada je uhićen. 36-godišnjak nije identificiran, samo je utvrđeno da je državljanin Ujedinjenih Arapskih Emirata. Sadržaj njegove prtljage činili su dva mladunčeta leoparda, dvije pantere, dva makaki majmuna i azijska crna medvjeda.

“To je vrlo sofisticirana operacija krijumčarenja. Mi nikada nisam vidjeli nešto slično” rekao je Steven Galster, direktor borbe protiv trgovine ljudima grupa Freeland Zaklade, za Associated Press. “Dečko je imao virtualni zoološki vrt u svojim koferima.”

Leoparde i pantere se može naći za oko 5.000 dolara na crnom tržištu u Tajland. No, oni bi ih vjerojatno uspjeli prodati za više u Dubai-u. Tajland je popularna lokacija za krijumčarenje biljnog i životinjskog svijeta. Obično to uključuje rijetke kornjače, zmije i guštere na putu za Vijetnam i Kinu.

Prošle godine u veljači također je uhićen muškarac na istom aerodromu sa vrećama punim ilegalnih životinja. Prošlog kolovoza mladunče tigra pronađeno je među plišanim životinjama u koferu putnika. U srpnju 2010.,jedan putnik uhvaćen je dok je pokušavao prokrijumčariti majmuna u svojoj odjeći na aerodromu Mexico City.