Početna | Zanimljivosti | FOTO: Ovako će izgledati prozirni putnički avion!

FOTO: Ovako će izgledati prozirni putnički avion!

prozirni

Kompanija Airbus nedavno je predstavila ambiciozan plan izuma prozirnih putničkih zrakoplova, a sada su u javnosti objavljene i slike tih futurističkih vizija inženjera iz Airbusa. Takvi avioni trebali bi biti svakodnevica 2050. godine.

 

Inteligentna membrana s interaktivnim igrama, zona za opuštanje, radni prostor, bar za druženje, holografski displeji – samo su dio ponude koju će sadržavati zrakoplovi budućnosti. No, ono što se najviše ističe jest prozirni trup zrakoplova koji će putnicima omogućiti nevjerojatan pogled.

 

Prozirni trup pilot će aktivirati pritiskom na dugme čime bi odaslao električni puls kroz keramičku površinu zrakoplova, čineći trup prozirnim. Putnici bi na taj način ujedno iskusili sasvim novu dimenziju letenja, a prema prognozama iz Airbusa takvi zrakoplovi trebali bi biti svakodnevica u 2050. godini, piše Daily Mail.

 

U futurističku opremu zrakoplova, uz već navedeno, ubrajaju se i sjedala koja će se oblikovati prema putniku, aromaterapija, te zrak obogaćen vitaminima i antioksidansima.

Izvor: net.hr