Početna | Zanimljivosti | Biciklom na posao

Biciklom na posao

Ulix travel i Aviokarte.hr , uključili su se u projekt Odsada biciklom na posao, koji je pokrenula Coca-Cola HBC Hrvatska u partnerstvu s Udrugom “Moj bicikl”.

Djelatnicima Ulix-a i Aviokarte.hr ustupljeno je na korištenje 8 novih bicikala, 4 crna za dečke i 4 bijela za djevojke, za dolazak na posao i rekreaciju u slobodno vrijeme. Time su zaposlenici potaknuti na što češću uporabu bicikla, aktivniji životni stil, odgovorno i ekološki osvješteno ponašanje prema društvu. Ulix-ovci također žele podsjetiti kako vožnja biciklom ne stvara buku i ne onečišćuje zrak, a možete lako izbjeći svaku gužvu u gradu. Trebali bi biti ekološki i ekonomski osvješteniji – poručuju iz Ulix-a. Samo pola sata vožnje biciklom dnevno nadomjestiti će dnevnu potrebu za fizičkom aktivnošću. Prava je prilika da ujutro udahnete svježi zrak prije zatvaranja u četiri uredska zida. Bicikl je uz to najeftinije i najzdravije prijevozno sredstvo. ULIX-ovci obećavaju da će pomoći smjestiti Vaš bicikl i na neki od letova, ukoliko ga budete trebali nositi na putovanje sa sobom. Biciklom ćete vratiti vrijeme, novac, možda izgubiti pokoji kilogram, i definitivo  napuniti pluća svježim zrakom.

Projekt Odsada biciklom na posao je dobio počasnu nagradu za promicanje društveno odgovornoga poslovanja na tradicionalnoj dodjeli nagrada uglednoga američkog časopisa PR News održanoj 8. ožujka u Washingtonu (PR News’ CSR Awards).

 

Zanimljiv podatak:

Zagreb ima oko 100 km dobro uređenih biciklističkih staza koje vrlo dobro povezuju sve njegove dijelove.

Biciklom se danas može:

•  iz Novog Zagreba stići u centar grada za 30 min,

•  iz Dubrave stići na Trešnjevku ili Črnomerac za 30-40 min,

a da pri tom, zbog kvalitete biciklističkih staza, ne ugrožavate svoju ni sigurnost drugih sudionika u prometu. Navedena vremena su dobivena prosječnom vožnjom od 14km/h.

FOTO: Frano Ožbolt