Početna | Zanimljivosti | Air Berlin uvodi od svibnja direktne letove za Jadran

Air Berlin uvodi od svibnja direktne letove za Jadran

air-berlin

Za tri dopunske mjere za jačanje pred i posezone izdvojeno je ukupno 19 milijuna kuna, a temeljem tih se mjera u Hrvatskoj očekuje gotovo pola milijuna turista više, istaknuo je ministar turizma Damir Bajs prilikom potpisivanja ugovora za udruženo oglašavanje s predstavnicima zrakoplovnih kompanija, među njima i s drugim po veličini njemačkim zrakoplovnim prijevoznikom Air Berlin koji po prvi put uvodi izravne letove za Hrvatsku.

 

Ta kompanija od 3. svibnja uvodi izravne letove iz njemačkih gradova za Rijeku, Dubrovnik i Split. Cilj nam je povezati Hrvatsku s Njemačkom, ali i preko naših njemačkih zračnih luka s drugim tržištima na kojima prometujemo – kazao je direktor linijskog prometa Air Berlina Christian Lesjak.

Ministar Bajs kazao je da su ovi ugovori još jedan iskorak naprijed za sezonu 2011. Dobre najave u siječnju ove godine potaknule su nas na jačanje aktivnosti, posebice za predsezonu i posezonu – rekao je.

Tri dopunske mjere za jačanje pred i posezone odnose se na oglašavanje s Hrvatskom turističkom zajednicom (HTZ) zračnih prijevoznika koji ostvare posebne charter letove za Hrvatsku u pred i posezoni, na organizatore putovanja koji u tom razdoblju za Hrvatsku imaju programe s organiziranim zračnim, odnosno autobusnim ili željezničkim prijevozom. (Hina)