Početna | Putovanja | Lisabon

Lisabon

Za rezervacije/informacije pošaljite nam Vaš zahtjev na laura@aviokarte.hr ili nas nazovite na 01/6410 938.
Zrakoplovom: 10.3., 31.3.2011. | Trajanje putovanja: 4 dana/3 noći
Najmanji broj putnika: 10

1. dan | ZAGREB – LISABON

Polazak zrakoplova TAP Portugal TP861* na liniji Zagreb – Lisabon je u 15.45 sati (31.3. polazak zrakoplova TAP Portugal TP861 na liniji Zagreb – Lisabon je u 14.20 sati). Molimo Vas da u zračnoj luci Pleso budete najkasnije 90 minuta prije leta. Predviđeno slijetanje na aerodrom u Lisabonu je u 19.30 sati po lokalnom vremenu (31.3. predviđeno slijetanje na aerodrom u Lisabonu je u 18.10 sati po lokalnom vremenu). Portugal je u zoni GMT, dakle sat pomičemo za 1 sat unatrag. Transfer do hotela u vlastitom aranžmanu i smještaj u hotel. Nakon kraćeg odmora predlažemo šetnju najpoznatijim lisabonskim ulicama i trgovima: Avenija da Liberdade, Praça dos Restauradores, Rossio, Rua Augusta, Praça do Comércio… Noćenje u hotelu.

2. dan | LISABON

Nakon doručka, predlažemo cjelodnevni samostalni obilazak grada. Razgled grada najbolje je započeti na Belemu. Ne propustite pogledati samostan Sv. Jeronima, Belemsku kulu i spomenik pomorskim otkrićima. Svakako svratite u Pasteis de Belem, najpoznatiju slastičarnicu i probajte istoimeni kolač. Za povratak u centar grada ukrcajte se na “tram electrico”. Najpoznatiji tramvaj br.28 povest će vas u razgled uskim ulicama Alfame do katedrale Sa i dvorca S. Jorgea u kojem možete uživati u pogledu na nezaboravnu panoramu Lisabona. Navečer poslušajte fado u nekom od autentičnih restorana u Alfami ili Bairo Altu. Noćenje u hotelu.

3. dan | LISABON

Doručak. Idealan dan da ga iskoristite za neki od fakultativnih izleta iz naše ponude (doplata) ili za odlazak do Park Nacija, nekada mjesta održavanja Expo-a, a sada parka prepunog restorana, dućana i raznih atrakcija od kojih svakako predlažemo posjet Oceanariju, drugom po veličini na svijetu s više od 10.000 biljnih i životinjskih vrsta. Dan možete iskoristiti i za shoping u nekom od brojnih dućana ili za uživanje u gastroenološkoj ponudi ovog mediteranskog grada. Lisabon je grad koji će svakako probuditi hedonista u vama. Noćenje u hotelu.

4.dan | LISABON – ZAGREB

Nakon ranog doručka odjava iz hotela i odlazak do aerodroma u vlastitom aranžmanu. Preporučamo dolazak u zračnu luku najkasnije 2 sata prije leta. Polazak zrakoplova TAP Portugal TP860* na liniji Lisabon – Zagreb je u 09.25 sati. Predviđeno slijetanje na aerodrom u Zagrebu je u 15.00 sati (3.4. polazak zrakoplova TAP Portugal TP860 na liniji Lisabon – Zagreb je u 08.00 sati. Predviđeno slijetanje na aerodrom u Zagrebu je u 13.35 sati).

Cijena aranžmana po osobi:

  • hotel Dom Pedro, 5* : 2.295 kn
  • hotel Sana Park Malhoa, 4*: 2.095 kn
  • hotel 3*(Sana Executive ili Sana Rex): 1.895 kn

Cijena aranžmana uključuje: povratnu zrakoplovnu kartu na liniji Zagreb – Lisabon – Zagreb, smještaj u dvokrevetnim sobama na osnovi 3 noćenja s doručkom u izabranom hotelu u Lisabonu, jamčevinu i troškove organizacije putovanja.
Obavezna doplata kod prijave: za zrakoplovne pristojbe 750 kn (podložno promjenama).
Cijena ne uključuje: doplatu za jednokrevetnu sobu 795 kn za hotel 5*, 715 kn za hotel 4*, 545 kn za hotel 3*, dodatne obroke i usluge koji nisu navedeni u programu, putno osiguranje (preporučamo).
*letovi na relaciji Zagreb-Lisabon-Zagreb u navedenim terminima imaju međuslijetanje u Bologni u trajanju od cca 45 min. Putnici pri tome ne izlaze iz aviona.

Prilikom prijave plaćate akontaciju 30% iznosa aranžmana čime je vaša rezervacija potvrđena. Ostatak iznosa uplaćujete najkasnije 21 dan prije polaska na put ukoliko se niste odlučili za obročno plaćanje. Prema zakonskim propisima pridržavamo pravo otkaza putovanja u slučaju da se ne prijavi dovoljan broj putnika potreban za realizaciju programa, pravo izmjene cijene ukoliko dođe do promjene tečaja za više od 1,5 % u odnosu na tečaj na dan izrade programa te ukoliko bi došlo do promjene cijene prijevoznika ili hotelijera. Zadržavamo pravo izmjene redoslijeda itinerera putovanja ovisno o izmjenama u redu letenja zrakoplova i radnim vremenima mjesta koja se posjećuju. | Preporučamo uplatu putnog osiguranje jedne od osiguravajućih kuća.

Molimo da se o rizičnosti putovanja informirate na službenoj stranici Ministarstva vanjskih poslova i europskih integracija Republike Hrvatske (www.mvpei.hr)

*osim 12.tog u mjesecu
Napomena: svi izleti počinju i završavaju kod trga Marques De Pombal. Vođenje je na engleskom jeziku. Rezervacija ovisi o raspoloživosti.

Poludnevni razgled Lisabona

Istražite ovaj prekrasan grad sagrađen prije gotovo 2.500 godina, otkrijte njegovu bogatu povijest i naslijeđe uz spomenik pomorskim otkrićima, uz tipične živopisne četvrti i gradske muzeje. Glavne znamenitosti: samostan Sv. Jeronima (pod zaštitom UNESCO-a)*, Belemska kula (pod zaštitom UNESCO-a), spomenik pomorskim otkrićima, Muzej kočija*, srednjovjekovna slikovita četvrt Alfama, trg Rossio. Izlet uključuje: razglede s vodičem, ulaznicu u Muzej kočija i degustaciju porta.
*zatvoreni ponedjeljkom, zamjena je palača Ajuda

Poludnevni razgled starog grada Lisabona

Najbolji razgled starog grada u samo nekoliko sati. Razgled započinje panoramskim razgledom centra grada i četvrti zvane Belem. Kod bazilike Estrela slijedi ukrcavanje u tradicionalni žuti tramvaj i vožnja uskim i strmim ulicama do dvorca S. Jorgea s kojeg se pruža prekrasan pogled na panoramu Lisabona.
Nakon razgleda dvorca slijedi polagana šetnja nizbrdo, živopisnim i vijugavim uličicama Alfame. Razgled završava na Praça do Comércio. Glavne znamenitosti: panoramski razgled samostana sv. Jeronima (pod zaštitom UNESCO-a), Belemske kule (pod zaštitom UNESCO-a) i bazilike Estrela, lisabonski žuti tramvaj, dvorac S. Jorge, Alfama. Izlet uključuje: razglede s vodičem, vožnju žutim tramvajem i busom, ulaznicu u dvorac S. Jorge.

Poludnevni izlet Sintra, Cabo Da Roca, Cascais & Estoril

Na ovom ćete izletu otkriti mali šarmantni gradić Sintru koji se nalazi oko 30 km SZ od Lisabona u kojem su portugalske kraljevske obitelji živjele tijekom ljetnih mjeseci. Imat ćete priliku probati i poznate lokalne kolače. Odlazak do Cabo da Roce, najzapadnije točke kontinentalne Europe, do nevjerojatnih Boca do Inferno (Usta pakla), prekrasne stijene koju je izdubilo more te poznate Guincho plaže. Izlet se nastavlja u starom ribarskom selu Cascais i vrtovima poznatog casina u Estorilu. Glavne znamenitosti: Sintra (piće i snack u lokalnoj taverni), Cabo da Roca*, Boca do Inferno, plaža Guincho, Cascais, Estoril. Izlet uključuje: razglede s vodičem, slobodno vrijeme u Sintri, piće i snack u Piriquiti.
*samo od 01. travnja do 31. listopada

Poludnevni izlet Fatima

Izlet u Fatimu, čuveno svetište Gospe Fatimske koje godišnje posjećuje tisuće hodočasnika. Razgled Bazilike i Kapele ukazanja. Mogućnost odlaska na misu.

Cjelodnevni izlet Évora

Izlet kroz najveća vinorodna područja do šarmantnog grada Evore (pod zaštitom UNESCO-a). Izlet započinje prelaskom Mosta 25. travnja i rijeke Tejo. Kroz idilične pejzaže hrastova, maslina i vinograda dolazi se do Evore, glavnog grada pokrajine Alentejo. Šetnja karakterističnim “bijelim ulicama” ovog grada koji je bivše sjedište portugalskih kraljeva, umjetnika i humanista. Slijedi razgled ruševina rimskog hrama božice Diane, romaničko – gotičke katedrale, crkve Sv. Franje s Kapelom kostiju, antičkog sveučilišta… Povratak u Lisabon. Izlet uključuje: ručak, ulaznice za objekte koji se posjećuju.

Cjelodnevni izlet Lisabon, Pena Palace, Cabo da Roca & Cascais

Tijekom jutra istražit ćemo Lisabon, njegovu bogatu povijest i tradiciju, a u popodnevnim ćemo satima posjetiti palaču Pena u Sintri, najistaknutiji primjer portugalske arhitekture iz perioda romantizma. Odlazak do Cabo da Roce, najzapadnije točke kontinentalne Europe, do nevjerojatnih Boca do Inferno (Usta pakla), prekrasne stijene koju je izdubilo more te poznate Guincho plaže. Izlet se nastavlja u starom ribarskom selu Cascais i vrtovima poznatog casina u Estorilu. Glavne znamenitosti: samostan Sv. Jeronima (pod zaštitom UNESCO-a)*, Belemska kula (pod zaštitom UNESCO-a), spomenik pomorskim otkrićima, Muzej kočija*, srednjovjekovna slikovita četvrt Alfama, trg Rossio, palača Pena, Cabo da Roca**, Boca do Inferno, plaža Guincho, Cascais, Estoril. Izlet uključuje: razglede s vodičem, ulaznicu za palaču Pena i muzej, prijevoz do palače.
*zatvoreni ponedjeljkom, zamjena je palača Ajuda
**samo od 01. travnja do 31. listopada

Cjelodnevni izlet Óbidos, Batalha, Nazaré, Alcobaça i Fatima

Na ovom izletu imat ćete priliku uživati u predivnom danu otkrivajući znamenitosti Portugala (izlet uključuje posjet čak 3 od 7 portugalskih čuda). Izgubite pojam o vremenu u srednjevjekovnim gradićima, divite se predivnim gotičkim crkvama i ručajte u tipičnom ribarskom selu. Dan završite u Fatimi, čuvenom svetištu Gospe Fatimske. Glavne znamenitosti: Óbidos, Batalha, Alcobaça, Nazaré, Fatima. Izlet uključuje: razglede s vodičem, ručak u restoranu s pogledom na ocean.

Cjelodnevni izlet Sintra Deluxe

Na ovom izletu ima ćete priliku ući u predivnu palaču Pena i prošetati živopisnim uličicama šarmantne Sintre gdje će biti i ručak. Iz Sintre do Colaresa odlazite tramvajem*. Slijedi odlazak do Cabo da Roce, najzapadnije točke kontinentalne Europe, do nevjerojatnih Boca do Inferno (Usta pakla), prekrasne stijene koju je izdubilo more te poznate Guincho plaže. Izlet završava u kozmopolitskom Cascaisu i vrtovima poznatog casina u Estorilu. Glavne znamenitosti: Pena Palace, Sintra, Colares*, Cabo da Roca, Boca do Inferno, Guincho, Cascais, Estoril. Izlet uključuje: razglede s vodičem, ulaznicu za palaču Pena, transfer tramvajem, ručak.
*ukoliko je moguće, transfer tramvajem od Sintre do Colaresa utorkom, srijedom i četvrtkom od travnja do listopada; ostalim danima transfer je autobusom.

Lisabon noću uz fado, folk. program i večeru

Nakon panoramskog razgleda grada, odlazak u tipičnu tavernu u staru četvrt Lisabona na večeru uz nezaboravne zvukove fada. Program će upotpuniti i portugalski folk. plesovi u tradicionalnim nošnjama. Glavne znamenitosti: centar grada, panoramski razgled samostana sv. Jeronima (pod zaštitom UNESCO-a) i Belemske kule (pod zaštitom UNESCO-a), večera i piće s fadom i folk. programom. Izlet uključuje: razglede s vodičem, večeru.

Za rezervacije/informacije pošaljite nam Vaš zahtjev na laura@aviokarte.hr ili nas nazovite na 01/6410 938.