Početna | Prvi ću odletjeti u Chicago - Kandidati | Arjana Blažić – „Zašto je baš ona osoba koja treba letjeti prvim letom u Chicago?“

Arjana Blažić – „Zašto je baš ona osoba koja treba letjeti prvim letom u Chicago?“

Kao prvo, sanjam o danu kad ću bezbrižno ući u avion na zagrebačkom aerodromu i nakon ugodnog desetosatnog leta sletjeti na američko tlo, bez trčanja po zakučastim hodnicima velikih europskih aerdoroma, vožnje po pokretnim stepenicama i bez brige o tome hoće limoj prvi avion sletjeti na vrijeme te hoće li red za kontrolu putnika pri ulasku na moj drugi zrakoplov biti predug.

Kao drugo, Chicago je grad koji samim spomenom u meni izaziva želju da dođem na onu povišenu i natkrivenu stanicu podzemne željeznice i da me tamo pričeka dr. Doug Ross nakon što je odradio svoju napornu smjenu u Hitnoj službi.

I kao treće, želim šetati istim onim ulicama kojima su šetali glavni likovi iz meni dragog romana Žena vremenskog putnika, posjetiti staromodni dućan s pločama, čiji je vlasnik romantični John Cusack, juriti ulicama kojima su ludovali Blues Brothersi, prisjetiti se Chicaga iz doba jazza kad su žarile i palile Velma Kelly i Roxie Hart, pronaći sve one kuteve u kojima se skrivao onaj zgodni bjegunac, posjetiti grčku četvrt i sresti Johna Corbetta uonom simpatičnom grčkom restoranu. I da, popeti se na 103. kat Sears tornja iako se ne mogusjetiti u kojem sam ga filmu gledala.

 

Broj riječi: 197