займы онлайн на банковскую карту займ на карту онлайн займы онлайн на карту микрокредит онлайн займ на карту займы онлайн займ на карту быстро микрозаймы на банковскую карту экспресс займ на карту микрозайм онлайн на карту срочно круглосуточно займ онлайн на карту займы на карту онлайн взять займ срочно на карту микрозаймы в интернете займ онлайн

Dunja: London – wine, dine & dance!

Objavljeno 16. Travanj, 2013 u 22:11 sati. u kategoriji Blog Izdvojeno.

chelsea

London. Grad u kojem sam bila milijun puta, ali nikad mi nije dosta. Kad sam živjela u Dublinu “bježala” bih do Londona jednom mjesečno. Još se sjećam kad mi je frendica Ana rekla: “Nema razloga dok si tu u Dublinu da ti London ne postane vikend destinacija.” I bila je u pravu. Od tih ulica sa zgradama od crvene cigle u Westminsteru, do Camdena gdje je skroz drugačiji buzz ovaj grad je zaista raznolik.

Piše: Dunja

Ono što ja najviše volim u Londonu je ulična moda i “wine, dine and dance”! Kad dođem u hotel u pravilu mi treba 15 min da se spremim i za 30-ak minuta sam u centru grada, sa fotoaparatom u rukama, i čekam da vidim na što ću sve nabasati. Najviše volim hodati po Brick Laneu i Spitalfields Marketu i tamo upijati modnu scenu Londona. A upravo tamo sam imala i pravi Harry Potter trenutak kada sam hodajući vidjela kuću sa brojem 11 i do nje 11 i pol (svi koji su čitali knjige će shvatiti o čemu pričam).

Obavezno treba otići do Sohoa i tamo ‘maznut’ smrznuti jogurt u SNOG-u, praktički preko puta londonskog Red Light Districta, a ulicu niže već počinje West End gdje sve blješti sa plakatima za ovaj ili onaj mjuzikl. Obilazak Harrodsa za sve shoppingoholičare (dižem ruku u zrak) je neizostavan. Dok cure kupuju, dečki mogu otici do Victora&Albert muzeja, tamo uvijek ima neka dobra izložba. Zadnji put sam tamo pogledala izložbu Leonarda Da Vincija o svim njegovim idejama koje je osmislio i ranijih dijela koja nisu tako poznata.

Kad ste već u tom djelu grada, prošetajte do Chelsea i tamo izaberite neki restoran za klopu. Preporučam Blue Bird ili Tom’s Kitchen. Klopa – ma za prste polizati! Obično nakon toga se pokušam dokotrljati natrag u hotel da se pripremim za večernji izlazak. Izlasci u Londonu su uvijek: neplanirani, preludi, u najneobičnijem društvu i obično ne završe prije ranog jutra, ali svakome odgovaraju drugačije stvari. To je ono što je kod Londona najljepše. Ako volis pub, ima ih na svakom koraku (Camden po meni ima najbolje), ako voliš alternativu Brick Lane, ako voliš fensi drž’ se Mayfaira i Chelsea.

Dan nakon toga idealan je za chill u jednom od mnogih predivnih londonskih parkova. Regents Park je obično tiši od Hyde Parka i ima klupica na svakih 200 metara. Hyde Park pak ima jezerce gdje se može unajmiti čamčić, pojesti neki brunch u restoranu sa pogledom, a svi ljubitelji jahanja mogu unajmiti konja i jahati okolo. Možda čak najljepši je Primrose Hill. Ako niste još bili – obavezno! Tube do Chalk Farma i lagana šetnjica do Primrose Hilla. I nakon toga popiti čaj u jednom od kafića niz ulicu.

[Not a valid template]

foto: Dunja